Streetball masters

Tower Jumpers organiseert Streetball Masters

1 juni 2019
Torenplein, Barneveld

Wat is Streetball Masters?

Dynamisch, spectaculair, urban en innovatief! 3×3 basketball is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball, een variant van het reguliere basketball dat ontstaan is op de pleintjes in de Verenigde Staten. Inmiddels is 3×3 basketball dé grootste urban teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars!

1 basket, 2 teams en 3 spelers

Eén van de grootste krachten van 3×3 basketball is de toegankelijkheid, het kan door iedereen gespeeld worden (mannen, vrouwen, jongens, meisjes, valide, invalde) zowel op recreatief als professioneel niveau. Daarnaast zijn de toegepaste regels (link 3×3 regels) en de vereiste capaciteit ook erg toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is 1 basket, 2 teams en 3 spelers per team op een half basketball court. “3×3 easy as 1,2,3!”.

Nederlands Kampioenschap: Streetball Masters

3×3 Basketball wordt sinds 2009 officieel aangeboden door de Nederlandse Basketball Bond, door middel van het jaarlijks terugkerende Nederlands Kampioenschap 3×3 basketball: Streetball Masters. Sinds 2010 is 3×3 basketball een officieel erkende discipline door de internationale basketballfederatie FIBA.

Kan ik meedoen?
Jazeker! Iedereen kan meedoen. In verschillende leeftijdsklassen en niveaus is het mogelijk om mee te doen.

Waar schrijf ik mij in?
https://www.basketball.nl/3×3-basketball/inschrijven

 

Realisatie: Eddy Vermeer