U12 wint eerste wedstrijd! 💪🏻

U12 wint eerste wedstrijd! Na vele jaren afwezigheid eindelijk (!) weer een u12 team bij ons cluppie uit Barneveld. Daar zijn wij uiteraard zeer blij mee. Zenuwen, onwennigheid en spanning. Dat waren de woorden die vooraf veel gezegd werden. De mannen mochten de eerste wedstrijd op vreemd terrein spelen, uit bij de Basketiers u12-1 in Zevenaar.

Hard werken

Voor deze wedstrijd waren er maar 6 van de 9 strijders beschikbaar dus de heren wisten van tevoren dat zij flink aan het werk moesten. Na een goede warming-up barstte de strijd los en Basketiers was duidelijk zuiverder in de afwerking.

Goed spel tegenstander

De Tower Jumpers wisten goed bij te blijven tot de 3e periode, waar er ineens een flinke achterstand op het scorebord kwam te staan door goed spel van de tegenstander. In de rust werd duidelijk gemaakt waar de zwakke punten lagen: rebounding en meer rust in de aanval. Deze adviezen werden steeds beter opgevolgd en langzaam aan werden de puntjes teruggepakt.

Het 6e deel maakte uiteindelijk het verschil waar de Tower Jumpers 1 punt voorsprong wisten te pakken. Razend spannend uiteraard! Na veel strijd in periode 7 en 8 wist Jesse de laatste punten erin te gooien met nog weinig tijd op de klok.. de winst was hiermee binnen! Van harte gefeliciteerd mannen!

Eindstand: 39 – 40 voor de Towerjumpers