Tower Jumpers X16 vs Challenge X16

Aanloop naar de wedstrijd:

De wedstrijd was om 13:00 in Beuningen dus we vertrokken vanaf de Oosterboshal om 11:00. (Hartelijk dank aan Peter, Yvo’s en Yord’s ouders voor het rijden). Het was onze eerste wedstrijd in het seizoen 17/18 tegen een onbekende tegenstander. De doelstelling was duidelijk, een nieuwe tactiek/manier van spelen gebruiken. We hadden er op training al mee geoefend maar super soepel ging dat nog niet. Naast een nieuwe tactiek hadden we ook twee debutanten: Rens van Damme met 09 en Nick de Koning spelend met 05. Ze hadden er zin in.
De 1ste Helft.
Na een prima warm-up en nog even de laatste bespreking, kregen we ‘the starting five’ te horen.

Guard: Tyrese
Left Forward: Mika
Right Forward Nick
Right Corner: Yvo
Left Corner: Jop

We begonnen met enkele tegenslagen en dat waren snelle scores van de tegenpartij. Toen we konden terug komen uit een paar vrije worpen werden daarvan de meeste helaas van gemist. Waar we voornamelijk kansen uit kregen waren de vrijeworpen en een paar goeie acties. Het afmaken is nog een goed punt om op te letten bij de training want we hadden veel meer kunnen scoren als de simpele ballen er gewoon in waren gegaan. We hadden soms een paar goede steals door met wat meer druk te verdedigen, maar de tegenstander kon in het algemeen te makkelijk scoren waardoor we einde 1ste helft tegen een achterstand aan keken.

2e helft

De 2e helft verliep ongeveer net zo als de eerste helft, weinig scores maar toch deden we ons best om toch wat punten binnen te halen. We kregen voornamelijk punten tegen omdat ‘’verdedigen’’ nog niet ons sterke punt is. In de 2e helft verliep het ‘bewegen zonder bal’ iets beter. We wisten goed te snijden waardoor we wat kansen kregen. Helaas werd er weer weinig gescoord. Maar het was zeker een leermoment! Met een eindstand 51-18 gaan we ons nu focussen op de goeie trainingen van Peter ;). Gelukkig konden we op het eind nog wel lachen!
Hartelijk dank aan de ouders voor het rijden en voor het supporten! En voor Peter als nieuwe coach.

Geschreven door: Mika Pater en Yvo van Veen