Tower Jumpers ten onder

De basketballers van Tower Jumpers uit Barneveld hebben de topper tegen Den Dungk verloren. Het werd 82-94.

Beide ploegen stonden op een gedeelde eerste plaats in de competitie. Paul Steemers, coach van Tower Jumpers, was voorzichtig optimistisch voorafgaand aan de wedstrijd. ,,Dit is een pittige tegenstander, met een groot team met elf man, tegen ons met negen man. Ze willen hier graag winnen. Wij zullen alles op alles moeten zetten, met name op ons schotpercentage. Want in de rebound zullen wij weinig kansen krijgen. Maar mijn team is goed voorbereid, dus we zullen zien.”

KLEINE VOORSPRONG En inderdaad begon de thuisploeg meteen met een kleine voorsprong, die ze, ondanks een kleine terugval, vast wist te houden in het eerste kwart, dat eindigde op 21-20. Het tweede kwart wist de tegenstander echter sterker terug te komen en kreeg Tower Jumpers bovendien een technische fout toegewezen wegens te veel protest. Ook verloren de mannen van Tower Jumpers af en toe de controle. Net voor de pauze kwam de stand op 41-45.

Na de rust kwam Tower Jumpers sterk terug. Den Dungk werd minder schotvast en soms lukte het zelfs niet om de bal in de basket te krijgen terwijl ze er met drie lange mannen bij stonden. Tower Jumpers daarentegen ging als een speer en scoorde keer op keer, wat in een tussenstand resulteerde van 65-59.

NERVEUZER Het spel van Tower Jumpers werd echter nerveuzer en al snel stonden de teams gelijk. En zo bleef het, het vierde kwart eindigde met een stand van 80-80. Dat betekende verlenging. Het was duidelijk dat de mannen van Den Dungk deze tegenstand helemaal niet hadden verwacht.

Ze waren groter en met meer, maar zelfs door deze feiten was er geen antwoord op Erik Aalbersberg die zich razendsnel door de verdedigingslinie werkte, of tegen Sjaak van de Pol die uitstekend raak mikte.

In de verlenging echter mocht dat toch niet meer baten.

VOLDOENDE KRACHT De zenuwen waren toegeslagen en Tower Jumpers miste te veel kansen.

De tegenpartij had nog voldoende kracht om het af te maken, waardoor de wedstrijd eindigde op 82-94.